Sider

onsdag 10. mai 2017

Tiltak potehjerte ♥

Tiltak potehjerte

Det blir vanlig at flere og flere har hund, og andre kjæledyr. Samtidig finnes det mange mennesker uten familie, venner og noe nettverk.

Alle slags type mennesker, også de uten noen rundt seg kan havne i veldig vanskelige situasjoner, og må gjøre mange vanskelige valg. Noe av det vanskeligste kan være å finne et egnet sted for kjæledyr over en lengre, men begrenset tidsperiode. Har man ikke økonomi til å sette dyret på kennel, som i og for seg ikke er billig, må noen velge å selge, omplassere, gi bort eller i værste fall avlive dyret.

Det er ikke snakk om de som ikke har råd til både sydentur og kennelopphold for bikkja, og vil velge sydenturen.

Det kan være snakk om et menneske som trenger eksempel en operasjon og rehabilitering, et menneske som trenger behandling for rusproblemer, et menneske som trenger psykiatrisk behandling. Det kan være familier som har et alvorlig sykt familiemedlem, og nesten må bosette seg på sykehus, eller som må bo på krisesenter for å komme unna voldelige familieforhold.  Det kan også være en som må inn å sone en dom.

Felles for alle disse er at de befinner seg i en ekstremt vanskelig situasjon. I mange av disse situasjonene kan økonomi fort bli et problem, og kennelopphold for flere hundre kroner per natt er da uaktuelt. Hvis en står der da uten familie, venner og nettverk, men med en hund, som kanskje attpåtil er ens beste venn. Hva er mulighetene?

Ja det finnes flere som da velger bort behandling og hjelp siden de ikke har hundepass. Hvis de ikke lenger kan velge det bort, er det rettferdig at de må selge, omplassere, gi bort eller avlive hunden?

Det er ingen menneskerett å ha hund, så langt der i fra, men det er lov å vise medmenneskelighet for andre hundeeiere i en ekstrem vanskelig situasjon.

Per dags dato finnes det få eller ingen tiltak som hjelper disse menneskene og hundene, dyrene.

Det er som de fleste vet «dyr ingen adgang» på sykehus, institutsjoner, fengsler, krisesentre og lignende. Er man i en slik situasjon trenger man ikke den ekstra jobben med å finne hundepass, eller havne i en situasjon hvor man må se seg nødt til å kvitte seg med dyret.

Som en start kan enkeltpersoner henvende seg til foreninger og organisasjoner, og melde seg som frivillig, og fungere som hunde og dyrepasser. På forhånd kan det være greit å ha noen gode referanser på ditt dyrehold. Merk deg også at mange foreninger og organisasjoner er underlagt loven om taushetsplikt, og du må levere politiattest. Lag kontrakt.

Jeg tror det er viktig at brukere, pasienter, behandlere, foreninger, instutisjoner og organisasjoner vet at det kan finnes slike tilbud som passe av dyr over en periode.

Etter en ringe og besøksrunde får jeg nemlig bekreftet at hvis man ikke har familie, venner og et nettverk til å hjelpe seg, så er alternativet selg, omplasser, gi bort eller avliv kjæledyret ditt hvis du trenger hjelp eller behandling over en lengre periode.

Jeg får også bekreftet tilfeller hvor mennesker ikke tar i mot livsviktig hjelp og behandling, da de mangler pass til dyret ditt.

Jeg unner de ingen av delene og har meldt meg som frivillig!