Sider

torsdag 21. september 2017

Vi er mer enn bare et hundespann fullt av hunderomper ♥

Hver sesong legger jeg ut massevis av bilder av hunderomper. Noen ser kanskje bare nettopp hunderomper, og de som kjenner hundene våre litt vet kanskje hvem den enkelte hunderompe tilhører. Også er det de som ikke ser annet enn et hundespann og ferdig med det. Et hundespann er så mye mer enn bare et hundespann. Det er et visst antall enkeltindivider med hver sin personlighet. Spesielt ikke-hundekjørere tror jeg ofte ser på et hundespann som en enhet (sikkert noen hundekjørere også)!

De har alle sine særegenheter. Bildet over er fra morgentur i dag med Caroline. Jeg vet uten å ha vært tilstede at hovedlederen på bildet, Tolga la seg på rygg da hun ble sluppet ut av hundegården. Der klødde Caroline henne litt før hun fikk på selen. Den andre lederen, Valemon løp sin seiersrunde på tomta. Deretter stelte han seg nok klar ved porten for å få på selen. Når det kommer til pointhundene Mikke og Gonzo, så vet jeg at Mikke har lekt til erta-berta først og gjerne kommet med et par boff. Gonzo har kommet med en gang han har skjønt han skal ha på selen sin, og kanskje har han tygget over en nakkeline før start. Spannhunden Faina har surret rundt, protestert litt over den dumme tskjorten hun måtte få på, men når selen var på var allting bra. Så har hun nok bråket litt før start. Den andre spannhunden Moby har blitt spent inn sist av alle. Han har nok løpt to runder på tomta, før han nesten har løpt Caroline ned. På med selen, nuss og klem og han går pent og pyntelig til spannet. Når både bak og nakkeline er på starter det som oftest et helvetes leven som nesten risikerer trommehinnene til sidemann. Han er døv, så aner ikke selv hvor ille han låter. Wheelhunden Lexi har blitt spent inn etter dattera si Faina. Da har Lexi løpt opp på trappa opp til terrassen, og der har hun ventet til Caroline har selt henne på der, før hun har løpt til porten. Før start har hun enten lagt seg ned og ventet, eller hun har stått og jodlet litt. Kraft har blitt spent inn nest sist. Han har "rautet" som en okse siden Caroline begynte spenne opp de andre. Tier stille en stund når han får beskjed, før han prøver seg igjen.

Alle disse små særegenhetene til disse hundene, samt til resten av flokken kan Caroline og jeg ut til fingerspissene. Vi kjenner hundene så godt at dette her går helt automatisk. Det er jo småting å legge merke til hele tiden, enten det er på treningsturer, i hundegårder eller om de er inne. Mikke har en morsom greie inne ♥ Spesielt sent på kvelden begynner han logre som et helikopter, så rygger han et par skritt tilbake og boffer for oppmerksomhet. Det morsomste er at det gjorde også onkelen hans Bazzo som vi hadde tidligere. Vi har mange slike små eksempler på deres herlige og forskjellige personlighet fra hundene sin hverdag.

Besøk også gjerne vår hjemmeside http://www.huskybanden.com eller vår fbside https://www.facebook.com/pages/Huskybanden/186558051419185