Sider

torsdag 23. august 2018

Lenge siden sist, for nå er det høst ♥

Forrige innlegg jeg skrev var like etter påske i begynnelsen av april. Det begynner bli en stund siden, så jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte Nærmere midten av april kom Pernst tilbake til oss ♥ Han har sin egen side som de andre på vår hjemmeside herDet var utrolig hyggelig å få han tilbake, og han fant seg fort til rette i flokken. Vi fikk noen fine turer, fikk hatt han i led og andre steder i spannet før det ble for varmt og sommeren kom!Pernst har byttet på å bo sammen Gambia og Faina og trives godt med. Gambia har hatt tendenser til å ville stjele maten hans, men servering oppå hundehustaket har løst det.For de som ikke vet det er Gonzo onkelen til Pernst ♥ Pernst blir 6 år i oktober!
I mai kom vårt etterlengtede valpekull etter Mikke og Tolga. To ble født den 16. mai, mens fire ble født selveste 17. mai. Så i år ble nasjonaldagen noe spesiell. Det ble tre av hvert kjønn, så et passe stort kull kan man si. Fødselen og tiden etterpå gikk fint for mor og barn. Tolga er tilbake i trening igjen nå, og to valper er igjen hos oss. Den ene er Ella, som er oppkalt etter gamlefar Emil sin mor. Den andre er Frk. Ulsom, oppkalt etter Joar Leifseth Ulsom. Grunnen til det er at dette kullet ble unnfanget samme dag som Joar fikk 1. plass i årets Iditarod.Ellers bor de tre hannhundene hos en annen hundekjører, mens en tispe ble tur/familiehund 


Gonzo er har hatt en del plunder med kroppen, og har hatt behov for kiropraktikk, fysioterapi osv. Og bedre ble det ikke da han hoppet og landet feil og pådro seg sene - og muskelskade i det ene forbenet. Her får han behandling hos http://dyrnaturligvis.no. Vi fikk tips av veterinær og kiropraktor Nina Restrup Strand om å dra dit, og har ikke angret. Hele Huskybanden har hatt glede av det for det er svømmehall der som vi har brukt flittig på grunn av varmen som har vært i sommer.


Har man mange hunder, så er det ikke til å komme fra at det blir veterinærbesøk innimellom. I sommer ikke noe unntak! Enebakk Dyreklinikk (vår faste klinikk) har hatt flere besøk av oss, men heldigvis ikke noe akutt eller alvorlig. Gonzo har de hatt flere besøk av grunnet kroppslige plunder. På bildet er det gamlefar Emil på snart 11,5 år som er inne til seniorsjekk. Oliver og Herman har vært inne for tannstell. Oliver og Kraft måtte ha øyedråper. Mest sannsynlig pga støv og den ekstremt tørre sommeren. Og selvfølgelig har Ella og Ullsom vært innom klinikken for vaksine og chip. I år som i fjor fikk vi besøk av veterinær Annette, som kjørte helt fra Karlstad, Sverige for å vaksinere de voksne hundene. Vi fikk Jansson av henne i fjor, og utenom å sende bilder og videosnutter i ny og ne, så syns hun det er hyggelig å hilse på han 


Vi har gått mye fotturer i sommer ♥  Akkurat sånn midt på dagen har vi gjort minst mulig, men tidlig morgen eller kveldstid har det vært fint å gå tur. Det har vært så tørt at det har knast under føttene mine i skogen. Knusktørt overalt!Vi har også gått utallige turer og badet i Mjærvann, både to - og firebente ♥ Til og med valpene Ella og Ulsom har vært uti!


Oliver, Lilly og Herman fikk sommersveisen nå først i starten av august  På grunn av varmen har jeg ikke turt å ha de så kortpelsa.

Kjøpte tidligere i sommer en hel pall med boksemat. Det har blitt mange tombokser, så jeg måtte bare prøve å gjenbruke noen. Denne lyslykta av en boks hundemat er første forsøk, så absolutt ikke perfekt. Skrev DOG med tusj på boksen, og stakk opp med syl.

 


Vi har ventet på kjølige temperaturer, så altfor lenge syns vi selv. Men nå er vi hvertfall så smått i gang og alle frydes over det