Sider

mandag 15. juli 2024

Hunden Dajm ❤️

Nå er det jammen lenge siden jeg har skrevet noe her, og jeg skal ikke si at jeg skal bli flinkere å skrive her heller, for det aner jeg ikke! 

Men nå har jeg noe jeg vil fortelle om, nemlig hunden Dajm ❤️ Hun er det nyeste tilskuddet i flokken vår og flyttet hit 19. juni i år. Hun kommer opprinnelig fra Team Birgitte Næss, men har de senere år gått på spannet til Bjørn Even Holtet.

Jeg er litt nerdete når det kommer til stamtavler, og for de som kjenner meg litt så vet dere hvilket forhold jeg har til disse linjene til Dajm ❤️

https://www.trekkhundregisteret.no/dog/57436-dajm-team-birgitte-naess/

Vi må helt tilbake til 2002 for da ble Jeppedalens Baghera født. I 2009 flyttet Argus til oss. Han var etter Baghera, fra et kull hun hadde i 2006. Argus var min første husky, og en helt spesiell hund ❤️ Dessverre mistet jeg Argus i 2016. 

Men i 2005 ble Baghera tjuvparret under Iditarod. Flere av hundene fra det kullet fikk jeg et sterkt forhold til. 

Miekak var en av hundene fra det kullet i 2005. Han skrev Caroline om i en skoleoppgave. Senere flyttet et avkom etter han født i 2009, Mikke til oss i 2010. Ella og Ulsom født i 2018 som vi har, er etter Mikke. Mikke mistet vi dessverre i 2022 ❤️ 

Bambi var også en av hundene fra det kullet i 2005. Hun bodde hos oss i noen måneder i 2010, men trivdes ikke da vi den gang bodde i tett boligfelt. Hun ble omplassert til Finnmark, men stakk av etter noen uker. Da dro jeg opp dit for å lete, og fant henne ❤️ Men innen jeg hadde funnet henne hadde Kjersti satt seg på flyet med Baghera for å hjelpe til. Det endte med noen fine dager i Finnmark med Bambi og Baghera. Bambi ble med hjem til Kjersti og Baghera.

Bazzo var også en av hundene fra det kullet. Han fikk tilbringe sin pensjonisttilværelse her hos oss.

Så dukket Dajm opp, barnebarn av Susann fra tjuvparringskullet til Baghera i 2005 ❤️