Seniorhunder, kurs og foring ❤️

Vi begynner så smått å få endel eldre hunder, men de fleste er spreke ennå. Emil er snart 12,5 år, er innehund og pensjonist. Han har egentlig aldri vært fulltids utehund. Den nest eldste etter Emil er helten vår, verdens beste Gonzo som ble 10 år 18. februar. Hvorfor han kalles "helten" krever et helt eget innlegg. Ellers er de eldre hundene våre Mikke og Saxo, som begge blir 10 år til sommeren. Ja også ble Pelle 8 år før jul, og Tolga 8 år i januar. Dette er vel de som går under kategorien "seniorhunder" hos oss. Forresten hadde Kua og Valemon også bursdag 18. februar, men de ble bare 4 år gamle.

Gonzo og jeg har vært på kurs i balanseballtrening hos DyrNaturligvis.

Her er deler av banen vi skulle gjennom.

Balansere på luftmadrass. Gonzo tok disse øvelsene kjempelett.

Vi har begynt å gå til anskaffelse av utstyr for å trene hjemme også, og bikkjene digger det.

Det er noen, flest ikke-hundekjørere som tror det er et pes med foring av så mange hunder - og ikke minst tre forskjellige type hunder i varierende alder. Innehundene lager vi mat til i hver sin skål. Huskyen Emil har alltid vært sær i matveien og trenger variasjon fra tid til annen, men som oftest kjøtt med litt tørt høyenergi tørrfor over. Noen ganger bare kjøtt, bare tørrfor eller bare boksemat. Han er så spinkel, så det viktigste er å få i han mat - og mest mulig fettrik mat. I tillegg får han Aktivait kosttilskudd. Sankt Bernharden Beauty får eget oppbløtt tørrfor i "slowfeeder". Nå får hun Appetitt Hundefôr Sensitive fish. Slowfeeder er forresten en spesialskål med opphøyde partier i skåla, for å forhindre at hun sluker maten sin så fort. Griffonene Oliver, Herman og Kari får som oftest 50/50 med kjøtt/våtfor og tørrfor. Litt variende om de får tørrfor med småkuler eller det samme som huskyene. Herman er minst og sliter litt med de større kulene. Gonzo og Lilly er kastrert/sterilisert og legger fort på seg. Disse får en "dert" kjøtt/våtfor og Hill`s Prescription Diet Canine Metabolic + Mobility. Gonzo får også Cosequin. Griffene får Plaque Off tilsatt i maten sin.

Veldig enkel foring til de ute. Kjøtt, tørrfor og olje i en bøtte. For det meste høyenergifor, men innimellom får vi noen sekker med annet tørrfor også. Det kan være for som har gått ut på dato, og som butikker ikke har lov å selge. Det er jo fullt brukbart likevel. Da bare blander vi det ut. Hvor mye den enkelte skal ha varierer fra en til to øser. Vi bruker en stor metalløse (som mange andre hundekjørere også gjør). Pelle får også medisin morgen og kveld. Forthyron for hypotyreoidisme (stoffskifte), samt kortison. Sistnevnte skal han slutte med etterhvert. Alle hundene får også tyggeting flere ganger ukentlig. I fjor fikk vi en hel hest. Det var mye jobb med oppdeling, men bikkjene digga det. Masse godt kjøtt og mye bein. Ellers får vi tak i slakteavfall fra vilt (elg, rådyr, hjort). En stor bever fikk vi tak i en gang også. Men tørrfisk, griseører osv sklir rett ned. Så av 24 hunder hunder, går en fast på medisiner og seks stykker får tilskudd.