Når halvparten er seniorer ❤️

Det sies at en hund kan betraktes som senior fra den er blitt 7 år gammel. Fra dette tidspunkt sies det at aldringsprosessen normalt settes i gang. Av våre 24 hunder er 12 av hundene seniorer (9 huskyer og 3 griffoner). På de fleste merker vi ikke noe til alderen i det hele tatt ❤️

Vår eldste husky er Gonzo på drøye 10,5 år ❤️

Noen har hatt behov for tannbehandling, selv om vi prøver forebygge med godt av tyggeting. Griffonene får fortere tannstein enn huskyene, så de får tilsatt et kosttilskudd i maten sin som skal motvirke tannstein osv.

Huskyene Gonzo og Tolga, samt griffonen Lilly blir fort overvektige. De får kjøtt som resten av gjengen, men tørrforet er byttet ut med et spesialtørrfor som forebygger overvekt og slitasjegikt. Noen av huskyene får også tilsatt kosttilskuddet glukosamin. Overvekt forverrer tilstanden til en hund som kan ha forkalkninger, og gjør at skjelettet overbelastes. Overbelastningen igjen fører til betennelser i leddene og smerter. Det gjelder å gjøre sitt beste, så de får beholde matchvekta.

Overvekt forkorter mange hunders liv!
En veterinær sa til meg engang at det ofte er hovedårsak til at mange gamle hunder må avlives.

Noe hundene og vi setter stor pris på er massasje ❤️ Vi får ikke massasje altså, men får gleden av å gi hundene det. Dette er virkelig en kosestund for både to - og firebente!
  • Stresshormoner reduseres, som igjen kan senke blodtrykket og utvide blodkarene. Dette kan motvirke stress.
  • Økt blodsirkulasjon gjør så oksygen og næring transporteres mer effektivt til kroppsvevet i området.
  • Endorfiner, kroppens egen naturlige smertelindring frigjøres. 
  • Muskulaturen blir myk og avslappet, og muskler og sener mer elastiske. Kombinert med stretching kan også leddenes bevegelse vedlikeholdes eller forbedres.
  • De kan få finere pels ved økt metabolisme i hud og talgkjertler, og massasje øker lymfedrenasjen.
Det er også en gyllen mulighet å kjenne etter unormaliteter. TA PÅ HUNDEN, IKKE BARE KLAPP DEN! Finner vi muskelsmerter eller spenninger, leddsmerter eller nedsatt bevegelighet kan vi fort ta tak i det og de kan få behandling hos profesjonelle, og vi kan få veiledning til tilrettelagt trening hjemme.

10 år gamle Mikke trener kjernemuskulaturen ❤️
Alle seniorene våre er friske og raske om dagen, og ingen trenger tilrettelagt trening ❤️ Treningsturene er ikke av de lengste ennå, men etterhvert vil de eldste få litt roligere turer hvis vi ser det er behov. Old is gold ❤️